top of page

Laat je huid stralen in de zon met de juiste zonbescherming!

Bijgewerkt op: 15 apr. 2020

Eindelijk is het zo ver: de zon is in het land! Dat betekent dat deze maand de lente begint! Ik kan het dan ook niet laten om aan de zon te denken en wat ze allemaal met zich meebrengt! Wandelen, fietsen, terrasjes, barbeques, zwemmen, festivals, en natuurlijk de heerlijke zonnestralen op je huid!
Hoe zorg je voor een mooie ge'zon'de huid in de zomer?


Smeren of borstelen:


De huid komt als laatste in de rij als het gaat om de opname van vitaminen en voedingsstoffen. Via onze spijsvertering worden belangrijke bouwstoffen namelijk altijd eerst door onze andere organen opgenomen. Vandaar het belang van efficiënte en bewuste verzorgingsproducten te smeren die rechtstreeks door de huid worden opgenomen. Dus smeren, smeren en nog eens smeren. Of als je voor een fysische zonnefilter kiest: borstelen!


Welke zonnecrème past bij jou?


Welke zonnebescherming (of zonnebrand zoals men dat in Nederland zegt) je best gebruikt is afhankelijk van je huidconditie, huidtype en persoonlijke voorkeur zoals geur, structuur, handigheid etc. Daarom bied ik in mijn salon verschillende producten en merken aan. Welk product voor jou het best is kan je zelf komen uitproberen! Zo hoef je niet telkens te investeren in dure zonnebrandcrème om daarna te concluderen dat het totaal niet jouw ding is!


Plan hier je afspraak voor een huidanalyse om te komen ontdekken welke zonbescherming voor jou werkt!


Hier alvast wat meer info en tips!


  • Fysische zonbescherming: Deze zonnefilters reflecteren de straling van de zon door zinkoxide en titaniumdioxide. Je vindt ze in poedervorm (minerale cosmetica) zodat ze zeer handig zijn in gebruik. Het voordeel hiervan is dat ze meteen werken en dus ideaal zijn voor het hele gezin, ook aangewezen voor gevoelige, droge of rosacea huid.


  • Chemische zonnecrèmes: Deze filters absorberen de straling van de zon: ze zetten de energie om in een onschadelijke vorm. Ideaal voor vettere huidtypes, let wel op voor allergische reacties.


  • Bruinen zonder zon: Wil je graag met wat kleur aan de zomer beginnen zonder het gebruik van een zonnebank, fake it en kies voor een zelfbruiner. Vergeet hierbij natuurlijk niet om ook nog zonnecreme te smeren want zelfbruiners bieden meestal geen UV bescherming.


  • Scrubben en Aftersun: Wil je je huid zo lang mogelijk fris en gezond houden? Gebruik dan een aantal keer per week een lichaamsscrub zodat je oude huidcellen verwijderd worden. Smeer daarna een bodylotion (of aftersun in de zomer) en je huid ziet er gezond en gehydrateerd uit!

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page